RECICLEM

1. Ens trobem a l’aula de ciències i cada alumne membre de la comissió ha portat de casa seva una bossa amb tots els envasos que ha acumulat a la brossa al llarg d’una setmana i que es poden reciclar.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 1-1024x768.jpg

2.Els aboquem a les taules i ens adonem que la quantitat és molt gran. Posem apart els envasos metàl·lics (sobretot llaunes ) i de cartró ( majoritàriament brics) i parlem de la resta que ens queden, que són plàstics i molt contaminants. Busquem solucions per reduir-los.

3. Observem tots els embolcalls que tenim i mirem si els podem substituir per algun altre producte. Es a dir ens adonem que enlloc de l’aigua amb ampolla de plàstic petita, la podem comprar amb ampolla de vidre o amb garrafa de 10 litres que serà més ecològica i farem menys residus . També veiem que els iogurts els podem comprar en vidre, amb pot gros perquè n’ hi hagi per tota la família, o encara millor, els podem fer a casa amb una iogurtera i així fem el mínim de residus possibles. També el cas de la carn, fruita i verdura és molt millor comprar-la a granel i així no usem plàstics.

Recomanem suprimir les palles de plàstic per unes metàl·liques o de bambú i usar sempre cistell o bossa de roba quan anem a comprar.

4. Anem tots junts al supermercat i allí busquem productes amb envàs que puguem canviar per altres més ecològics o menys contaminants. Anem fotografiant les parelles de productes i així tenim solucions reals per consumir menys plàstics.